
İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri başlıklı yazımızda sizler için merak edilen soruları araştırdık. İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri Nasıl Hesaplanır? Kimler İşyeri Hekimi olabilir? İşyeri Hekimliği Kursu nereden alınmalıdır? gibi soruların cevaplarını yazımızda açıklayacağız.
Yazımıza İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri Nasıl Hesaplanır? sorusu ile başlıyoruz.
İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri Nasıl Hesaplanır?
İşyeri Hekimi:
İşyerinde çalışmakta olan kişilerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve olabilecek mesleki hastalıkların ortaya çıkması halinde anında tıbbi müdahale yapabilmesi için iş yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla görevlendirilen sağlık çalışanına İşyeri Hekimi denir.
Yukarıda belirttiğimiz tanıma göre çalışmakta olan bir İşyeri Hekimi nin Çalışma Süreleri 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ilgili maddelerine göre hazırlanan İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik de düzenlenmiştir. Buna göre;
İşyeri Hekimi, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen Çalışma Süreleri çerçevesinde görev yaparlar:
➡️ Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde | ⏰ Çalışan başına ayda en az 5 dakika |
➡️ Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde | ⏰ Çalışan başına ayda en az 10 dakika |
➡️ Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde | ⏰ Çalışan başına ayda en az 15 dakika |
İşyeri Hekimliği Zorunluluğu bulunan durumları İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik de belirtildiği üzere aşağıda sizler için listeledik:
Az tehlikeli sınıfta yer alan; 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu bulunmaktadır.
Tehlikeli sınıfta yer alan; 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu bulunmaktadır.
Çok tehlikeli sınıfta yer alan; 750 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 750 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu bulunmaktadır.
Kimler İşyeri Hekimi olabilir?
İşyeri Hekimi olabilmek için gereken ilk şart doktorluk diplomasıdır. Doktor olarak mezun olan adaylar bölümü fark etmeksizin İşyeri Hekimi olabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan eğitim almalıdırlar. Eğitimi tamamlayan adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) sınavından 70 geçer not almaları gerekmektedir.
İşyeri Hekimliği Kursu Nereden Alınmalıdır?
İşyeri Hekimliği Kursu alacağınız eğitim kurumu kesinlikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olmalıdır. Yoksa alacağınız eğitim geçersiz olacak ve sınava giremeyeceksiniz.
Dikkat edeceğiniz diğer önemli husus ise alacağınız eğitim kaliteli ve özgün olmalıdır. İşyeri Hekimliği Kursu eğitimi almaya karar verdiğiniz kurumun eğitim kadrosu ve destek ekibinin tecrübesi de göz önünde bulundurulmalıdır.
İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri | 2023 Konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 346 224 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58