
2022 YKS sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanmıştır. Sonuçlarının açıklanmasıyla beraber üniversite öğrenci adayları üniversite sonrası kolay iş bulabilecekleri ve iyi bir gelir elde edebilecekleri bir üniversite bölümü seçmek istemektedir. Bu durumda göze çarpan ilk bölümlerden biri İSG Ön Lisans Bölümü dür.
Bu yazımızda İSG Ön lisans Bölümünü Neden Tercih Etmeliyim? konusunu ele aldık. Ayrıca bu yazımızda İSG Ön Lisans Bölümü iş olanakları nelerdir. İş Güvenliği Uzmanı Maaşları nelerdir? İSG Ön Lisans Bölümü Dikey geçiş bölümleri nelerdir? İş güvenliği uzmanı görevleri nelerdir? sorularını da yanıtladık. Şimdi zaman kaybetmeden yazımıza geçelim.
Yazımıza İSG Ön Lisans Bölümünü Neden Tercih Etmeliyim? konusuyla başlayalım.
İsg Ön Lisans Bölümünü Neden Tercih Etmeliyim?
Özellikle Avrupa Birliği uyum sürecinde popülerleşen İş sağlığı ve güvenliği alanı, diğer birçok iş alanına göre iş bulması daha kolaydır. Gerek maaşları gerek istihdam olanakları olarak günümüz Türkiye'sinde üniversite bölümü seçecek olan kişilerin göz önünde bulundurması gereken bir bölümdür.
İsg Ön Lisans Bölümü taban puanları için ilgili yazımıza tıklayabilirsiniz.
İsg Ön Lisans Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?
İsg Ön Lisans Bölümü öğrencilerinin DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile geçebilecekleri birkaç bölüm bulunmaktadır. İşte İsg Ön Lisans Bölümü öğrencilerinin DGS ile geçiş yapabilecekleri üniversite bölümleri:
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
İşletme
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Öğrenciler DGS sınavını başarıyla geçerek bu bölümlere geçiş yapabilir.
İsg Ön Lisans Bölümü İş Olanakları Nelerdir?
İş güvenliği uzmanı olmak için ön lisans programı sonrası iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alıp iş güvenliği uzmanlığı sınavı nı kazanmalı ve son olarak iş güvenliği uzmanlığı sertifikası sahip olmanız gerekmektedir.
6331 Sayılı İSG Kanununca 50 işçiden az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri harici tüm işyerlerinin iş güvenliği uzmanı bulundurması mecburi kılınmıştır.
Böylece iş güvenliği uzmanlarına talep haliyle artmıştır peki iş güvenliği uzmanları nerelerde çalışabilir:
Maden Sahaları
Gıda Üretim Fabrikaları
Sağlık Malzemesi Üretim Fabrikaları
Mobilya ve Ev Eşyası Üretim Fabrikaları
Otomotiv Sanayileri
Hastaneler
ve benzeri iş sahalarında çalışabilirler. Daha detaylı bilgi için İş Sağlığı ve Güvenliği İş İmkanları yazımızı okuyabilirsiniz.
İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri Nelerdir?
İş güvenliği uzmanları bulunduğu firmanın büyüklüğü fark etmeksizin işçilerin ve iş yerinin güvenliği konusunda önemli bir rol oynamaktadır İş güvenliği uzmanlarının görevlerini maddeler halinde ele alalım:
İş güvenliği uzmanı tarafından kaynaklanan ihmal sonucunda oluşabilecek herhangi bir durumdan doğrudan iş güvenliği uzmanı sorumludur.
Çalıştığı firmanın ekonomik durumu, meslek sırları, işveren-işçi ilişkisi ve benzeri bilgileri gizli tutmak.
İş güvenliği uzmanı faaliyet gösterdiği işyerinde yaptığı tespit ve analizlerden gerekli gördükleri sonuçları onaylı deftere yazmak.
İş Güvenliği Uzmanı Maaşları Ne Kadar?
İş güvenliği uzmanlarının aldıkları maaş personelin tecrübesi ve benzeri diğer faktörlerde etkilidir. İşte tehlike sınıflarına göre iş güvenliği uzmanlarını aldıkları en yüksek ve en düşük maaşlar:
Tehlike Sınıfı | En Düşük Maaş | En Yüksek Maaş |
A Sınıfı | 5.500 TL. | 21.120 TL. |
B Sınıfı | 5.500 TL. | 15.250 TL. |
C Sınıfı | 5.500 TL. | 7.270 TL. |
İş güvenliği uzmanı maaşları hakkında daha detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.
İş Güvenliği Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır? 2022
İsg Ön Lisans Bölümünü Neden Tercih Etmeliyim? Konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58