top of page

İSG Eğitim Süreleri | 2023

Güncelleme tarihi: 3 Oca


İSG Eğitim Süreleri | 2023

İSG eğitimi almak isteyen kişiler için önemli olan İSG Eğitim Süreleri konusuna bu yazımızda yer vermek istedik. Aynı zamanda en çok aranan İSG Eğitim Yönetmeliği konusu da yazımızın içinde bulunmaktadır.




İSG Eğitim Süreleri

İSG Eğitim konusu günümüzün en önemli konularından biridir. Çalışma ortamında yer alan işçi ve işverenin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmalarını sağlayan İSG Eğitimleri iş hayatı için vazgeçilmez unsur haline gelmiştir.


İSG Eğitim konularına ilgisi olana insanlar İSG Eğitim Süreleri ni merak etmektedir. İSG Eğitim süreleri bir kaç yönetmelik ve bir kanun olmak üzere çeşitli mevzuatlarda yer almaktadır. Bundan dolayı İSG Eğitim Süreleri ni iki ayrı başlık çerçevesinden açıklamak daha iyi olacaktır.



Temel İSG Eğitim Süreleri


Temel İSG Eğitim Süreleri konusu Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinde yer almaktadır.


Temel İSG Eğitim Süreleri var olan aletlerin değişimi ve yeni meydana gelen durumlara göre tekrar verilmelidir. Bu nedenle Temel İSG Eğitim Süreleri düzenli aralıklarla tekrarlanacak şekilde ayarlanmalıdır.


İSG Eğitim Süreleri, bir saatten az olmamalıdır. Aynı zamanda İSG Eğitim Süreleri işyerinde mevcut olan iş programı ve vardiya dikkate alınarak ayarlamalıdır. Çalışanlar için verilen Temel İSG Eğitim Süreleri işyerlerinin tehlike sınıfına göre farklılık göstermektedir.


Temel İSG Eğitim Süreleri:

Az tehlikeli işyerleri için en az sekiz (8) saat

​Tehlikeli işyerleri için en az on iki (12) saat

​Çok tehlikeli işyerleri için en az on altı (16) saat


olarak her çalışan için düzenlenir.


6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Kapsamında Yürürlüğe Giren İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Yer Alan İSG Eğitim Süreleri


İş güvenliği eğitimleri 3 farklı sınıfa ayrılmaktadır. Tehlike sınıfına göre ayrılan İş güvenliği eğitimleri; A,B ve C sınıfı olarak ayrılmıştır.


  • Çok tehlikeli sınıf özelliğine sahip işyerlerinde çalışacak kişiler A sınıfı İSG Eğitimi,

  • Tehlikeli sınıfında yer alan işyerlerinde görev alacak kişilerin B sınıfı İSG Eğitimi,

  • Az Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde çalışmak isteyen kişilerin ise C sınıfı İSG Eğitimi almaları gerekmektedir.

İş güvenliği eğitimini almak isteyen kişiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylı Kariyer Enstitüsü gibi kurumlara başvurmalıdırlar. Kişiler ilk olarak C sınıfı İş güvenliği eğitimini ile başlayarak isterlerse sırasıyla B ve A sınıfı İSG Eğitimi alabilirler. İş güvenliği eğitimleri sınıf olarak ayrılsa da İSG Eğitim Süreleri aynıdır.


A, B ve C Sınıfı İSG Eğitim Süreleri:

  • 90 saat uzaktan (asenkron) eğitim (15 gün)

  • 90 saat uzaktan canlı (senkron) eğitim (15 gün)

  • 40 saat uygulama eğitimi (5 gün staj)


İşyeri hekimi olmak isteyen kişilerin İSG Eğitim Süreleri de iş güvenliği eğitim süresi ile benzerlik göstermektedir. Ancak işyeri hemşireliği İSG Eğitim Süreleri farklılık göstererek 90 saat olarak belirlenmiştir.


İSG Eğitim Süreleri içerisinde eğitime katılan kişilerin devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Yasal olarak belirlenen devamsızlık hakkı 6 saattir.


İSG Eğitim Yönetmeliği


Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik 2013 yılında yürürlüğe girmiştir.


İSG Eğitim Yönetmeliği nin amacı, çalışanlara verilecek iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerin usul ve esaslarını düzenlemektedir.


Bu yönetmelik 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini, bu işyerlerinde çalışanlara eğitim verecek kişi, kurum ve kuruluşların tamamını kapsar.



 

İSG Eğitim Süreleri | 2023 Konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



isg kursu temel isg

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


bottom of page