top of page

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır?


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır? konusu çoğu İş güvenlik uzmanının merak ettiği bir konu. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları Sertifika Yenileme yapmak istediklerinde Nasıl Yapılır? Belge Ücreti Ne kadardır, Nasıl yatırılır? gibi çoğu sorunun cevabını bu yazımızda açıklamaya çalışacağız.


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Kaç Yıl Geçerli?


İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikalarının geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Bu sürenin bitiminde herhangi bir yenileme eğitimi almanıza gerek yoktur. Her 5 yılda bir Sertifika sahipleri Vize İşlemi yaptırmaları gerekmektedir. Aksi halde Vize işlemi yaptırmayan uzmanların belgeleri İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünce askıya alınmaktadır.


Vize süresi 60 gün olup, 5 yıllık sürenin bitimine 60 gün kala vize işlemini başlatmalısınız. Bu işlemi yapmadığınız taktirde en az 2 ay belgeniz askıya alınacak ve bu da sizi mağdur edecektir.


İSG Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır?


İş Güvenliği Uzmanlarının Sertifika yenileme işlemini yaptırmalarının zorunlu olduğunu öğrendik. Peki bu Nasıl Yapılır? Aşağıda belirtilen açıklamaları uygularsanız işleminiz başarılı olacaktır.



Sertifika Yenileme işlemleri İSG-Katibi sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bunun için:


  1. E-Devlet ile giriş yaptığınız İSG-Katip sekmesinde belirtilen ”Sertifikalar” kısmı seçilir.

  2. Burada Vizesi yapılacak belge işaretlenir.

  3. Sonra sayfanın sağ tarafında çıkan, belgeye ait bilgilerinin gözüktüğü satır işaretlenir ve satır kısmının “Mavi” renge dönmesi beklenir.

  4. İSG-Katip de mevcut “Vizeler” kısmından , “Ekle” bölümüne giriş yapılmalıdır.

  5. “Ekle” bölümüne giriş yapıldıktan sonra “Vize Başvuru Tarihi” bilgisi eklenerek kayıt işlemi gerçekleştirilmelidir.



İSG Sertifika Yenileme Ücreti Ne Kadardır?


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme ücreti 2022 yılı için 206,50 TL’dir. Sertifika yenileme ücreti herhangi bir Ziraat Bankası Şubesinden Kurumsal Tahsilat Hesabına yatırılmalıdır. T.C. Kimlik Numarası ile başvurusunu gerçekleştiren İş Güvenlik Uzmanı, belge ücretini yatırırken işlemi yapan banka çalışanına, şahsınıza ait sertifika türü/sınıfı bilgisinin dekontun açıklama bölümüne eklemesini isteyiniz.

Sertifika Yenileme işlemlerinize ait güncel bilgilerin takibini İSG-Katip “Sertifikalar” kısmından yapabilir, başvuru sürecinizin takibini buradan kontrol edebilirsiniz.




 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır? konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.




 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

bottom of page