
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir? Sorusunu İş Sağlığı ve Güvenliği ile alakadar olan birçok kişi tarafından merak edilmekte. Bu yazımızda bizde bu soruya cevap verdik. Ayrıyeten İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Dersleri Nelerdir? İş Sağlığı ve Güvenliği Mezunu Ne İş Yapar? Sorularını da cevaplandıracağız.
İlk olarak yazımıza İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir? Sorusu ile başlayalım.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, sanayi ve endüstriyel iş alanlarında çalışanların iş güvenliğini ve iş sağlığını düzenlemek amacı ile yetiştirilen meslek grubudur. Bölüm mezunları “İş Güvenliği Uzmanı” veya “İş Güvenliği Teknikeri” gibi unvanlar alırlar. Bölümden mezun olan İş Güvenliği Uzmanları, iş verenlerin çalışma sahaları için İş Sağlığı ve Güvenliği önemleri alırlar ayrıca alan içerisindeki güvenlik ve sağlık için yapılan çalışmaları denetlerler.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, bazı üniversitelerde ön lisans eğitimi verirken bazı üniversitelerde lisans eğitimi verilmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ön lisans eğitimi veren üniversitelerde 2 yıl sürerken, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans eğitimi veren üniversitelerde 4 yıl sürmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Dersleri Nelerdir?
Yükseköğretim kurumlarının ders programı hazırlamak konusunda kendi tercihleri vardır. Bu tercihleri okul içeresinde eğitim veren öğretmenlerin izledikleri yollar da etkilemektedir. Fakat her üniversitenin içerinde bulunan belirli İş Sağılığı ve Güvenliği Bölümü için temel dersleri bulunmaktadır.
İş Sağılığı ve Güvenliği Bölümü Temel Dersler:
İş Hukuku |
Çevre Sağlığı |
Belge Yönetimi |
Afet Yönetimi |
Risk Yönetimi |
Bireyler Arası İletişim |
İş Sağlığı ve Güvenliği Mezunu Ne İş Yapar?
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm mezunlarının iş olanakları epeyce geniştir. İSG Uzmanları devlet veya özel sektörlerde iş bulabilmektedirler. İş Sağlığı ve Güvenliği mezunları:
Yönetmeliğe uyum sağlama,
Verileri analiz etme,
Denetim ve teftişler yapma,
Kaza incelemeleri yapmak gibi birçok sorumlulukları vardır.
Bu sorumluluklar sayesinde kurumlar, sağlık ve güvenlik açısından çalışanları için sorunsuz hizmet verebilmektedirler.
İş Güvenliği Uzmanlığı üç sınıfa ayrılmaktadırlar. Bunlar sırası ile:
A sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesine sahip olanlar ise bütün tehlike sınıfta, B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sahip olanlar az tehlikeli sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir? | 2023 Konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58