top of page

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nasıl Alınır? | 2023

Güncelleme tarihi: 12 Oca


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nasıl Alınır? | 2023

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nasıl Alınır? başlıklı yazımızda merak ettiğiniz birçok soruya cevap vereceğiz. Kapsamlı ve sizin için yararlı bir yazı olacak. Diğer Sağlık Personeli Sertifikası nedir? Ne işe yarar? Kimler alabilir? Diğer Sağlık Personeli Sertifikası başvuru işlemleri nelerdir? DSP Sertifikası başvurusu için gerekli olan evraklar nelerdir? gibi daha birçok sorunun cevabını hazırladık.



Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar?



Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nedir?


İş hayatını ''Ben Diğer Sağlık Personeli olarak devam etmek istiyorum'' diyenler için gerekli şartlar sağlandıktan sonra kendilerine verilen bir belgedir.

Diğer Sağlık Personeli bir başka adıyla İşyeri Hemşireliği mesleğinin ilgi odağı haline gelmesiyle ve zorlanmadan meslek hayatına kolayca başlamalarından dolayı Diğer Sağlık Personeli Sertifikası cazip bir belge haline gelmiştir.


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası ile biz ne yapabiliriz? Ne işe yarar?


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası kişilerin işyerleri veya kurumlarda Diğer Sağlık Personeli statüsünde görev yapmasına izin veren bir belgedir.


Diğer Sağlık Personeli Belgesi almak için Kariyer Enstitüsü İşyeri Hemşireliği (DSP) gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında Uzman Eğitici kadrosu sayesinde elde edeceğiniz mesleki tecrübeler ve edinimler çalışma hayatınızda sizler için oldukça önem arz etmektedir.





Diğer Sağlık Personeli Sertifikasını Kimler Alabilir?

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası alabilecek kişiler İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik de belirtilmiştir. Aşağıda belirtmiş olduğumuz Üniversitelerin ilgili bölümlerden mezunlar ve diğer şartları sağlayanlar bu belgeyi alabileceklerdir. Peki nedir bunlar:


  • Hemşire

  • Sağlık Memuru

  • Acil Tıp Teknisyeni

  • Çevre Sağlığı Teknisyeni

Bu unvana sahip kişilerden de:

  • Diğer Sağlık Personeli Eğitimi programını tamamlayan ve aldıkları eğitim sonunda Bakanlıkça esas ve usulleri belirlenecek ve yaptırılacak olan Diğer Sağlık Personeli Sınavı nda başarı gösterenlere,

  • Üniversitelerin İş Sağlığı veya İş Sağlığı ve Güvenliği programlarında lisansüstü eğitimini başarılı bir şekilde gerçekleştirenlere,

  • Çalışma ve Sosyal Bakanlığı Genel Müdürlük ve buna bağlı yapılarda beş yıllık hizmet yılını dolduranlara,

Genel Müdürlükçe Diğer Sağlık Personeli Sertifikası verilmektedir.


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Veren Kurumlar Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Veren Kurumlar:


  • Bakanlığın yasalar aracılığı ile belirlemiş olduğu tüm kurallara harfiyen yerine getirmelidir.

  • Bakanlık tarafından tüm şartlara uygunluk göstermiş ve yetkilendirilmiş olmalıdır.

  • Türk Ticaret Kanunu’na göre işlemlerini yerine getirmelidir.

NOT: Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 14 yıldır binlerce kişinin Diğer Sağlık Personeli Sertifikası almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve Diğer Sağlık Personeli Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.




Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Başvuru İşlemleri



Diğer Sağlık Personeli sınavı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Adaylar, başvuru işlemini bireysel olarak ÖSYM üzerinden yapmalıdır. Sınav 75 Dakika sürmekte ve 50 adet soru sorulmaktadır. Adayların sınavdan geçer not alabilmeleri için 30 adet soruya doğru cevap vermeleri gerekmektedir. Buda geçer notunuzun 60 puan olduğunu gösterir.


NOT: 2023 Yılı İSG Sınav Takvimi sayfamızdan 2023 İSG/1 ve 2023 İSG/2 sınav tarihleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.



Diğer Sağlık Personeli Sınavı başvuru işlemlerinde sıralama şu şekildedir:

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi kaydı olmayan sınava girecek kişilerin başvuru yapabilmesi için “e-devlet ” şifreleri ile “e-devlet kapısı” üzerinden ÖSYM AİS kayıtlarını gerçekleştirmesi gerekiyor.

  • Sisteme giriş yapıp konu ile alakalı sayfadan gireceğiniz sınav türünü, girmek istediğiniz şehri ve istenen diğer bilgileri doldurarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Başvuru İşlemleri İçin Gerekli Olan Evraklar

Diğer Sağlık Personeli sınavı sonrasında geçer not alan adaylar Diğer Sağlık Personeli Sertifikası alma hakkını kazanmış olacaklardır. Tarafınıza Diğer Sağlık Personeli Belgesi teslim edilmeden önce şu evrakları hazırlamalıdır:



• İmzalı başvuru formu

• Lisans diploması

• Kimlik kartı fotokopisi

• Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekont



2023 Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Ücreti Ne Kadar?


2023 Diğer Sağlık Personeli Sertifikası ücretleri şu şekildedir:

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Ücreti

383,50 TL

Sertifika Vize Ücreti

383,50 TL

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Kaç Yıl Geçerli?


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası alınış tarihinden itibaren geçerliliği 5 yıl olarak belirlenmiştir. Belgenin yenilenmesi için yapılacak olan işlemleri detaylı bir şekilde anlatan yazımızı inceleyebilirsiniz. Sertifika Yenileme



DSP Sertifikası Kaç Günde Çıkar?


DSP Belgesi almak isteyen kişilerin belge ücretlerini ödeme işlemlerini tamamladıktan sonra 3 ile 7 iş günü içerisinde İSG-Katip sistemine tanımlanmaktadır. Adaylar bağlantı vermiş olduğumuz siteye girerek kontrollerini sağlamalıdırlar.


NOT: Sertifikalar E-İmzalı olarak İSG-KATİP Sistemine tanımlanacak olup ayrıca basılı belge gönderilmemektedir.



Diğer Sağlık Personeli (İşyeri Hemşireliği) Sertifikası Sorgulama Adımları:


  • İSG-Katip sistemi ile yapacağınız tüm işlemler E-Devlet sitesi üzerinden yapılacaktır. Bunun için adayların E-Devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir.

  • E-Devlet şifremizle giriş yaptığımız İSG-Katip sisteminde belge sorgulama kısmı seçilir ve karşımıza sorgulama paneli açılır.

  • Sorgulama panelindeki alanlar tam ve eksiksiz olacak şekilde doldurulur.

  • Diğer Sağlık Personeli belge numarası, T.C. kimlik numaranız ve doğrulama kodu girilerek sorgulama yapabilirsiniz.




 

Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Nasıl Alınır? | 2023 konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 14 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.




 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 346 224 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58














bottom of page